Inentingen Kaapverdië

Er zijn geen inentingen Kaapverdië die verplicht zijn, behalve als je in de 7 dagen voor je verblijf in Kaapverdië in een land geweest bent waar gele koorts voorkomt, dan is die voor gele koorts wel verplicht.

Ongeacht hoe lang je verblijfsduur zal zijn, worden de volgende inentingen Kaapverdië aanbevolen: vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Als je van plan bent langer te blijven dan 3 maanden worden ook nog de volgenden intentingen Kaapverdië aanbevolen: buiktyfus, hepatitis B en tuberculose. Laat je ook nog bij de GGD informeren over inentingen Kaapverdië.

vaccinatie kaapverdië

Behalve inentingen Kaapverdië moet je misschien ook maatregelen nemen tegen malaria.

Op de eilanden Sao Tiago en Boavista komt malaria voor, in de maanden van augustus tot en met november. Je hoeft geen malariatabletten aan te schaffen maar wel goede anti-muggenmaatregelen nemen zoals kleding dragen met lange mouwen en pijpen, anti muggencreme met DEET gebruiken en onder een klamboe slapen. Zorg eventueel ook voor een voldoende aan Panthoteenzuur (B5) in een supplement, het kan je versterken.

Krijg je koorts tijdens of na je verblijf in een malariagebied dan is het belangrijk dat je binnen 24 uur naar een arts gaat. Op de eilanden Sao Vicente en Santiago zijn goede ziekenhuizen en er is een uitstekende privékliniek op Sal. Verder zijn er overal goed uitgeruste apotheken op de eilanden te vinden.