Visum Kaapverdië

Nu je gezien hebt hoe mooi Kaapverdië is dan ben je waarschijnlijk wel overtuigd dat het een perfecte en bijzondere vakantiebestemming is.

Als je eenmaal hebt besloten je vakantie daar door te brengen, wil je natuurlijk ook graag weten of een visum Kaapverdië vereist is. Het antwoord daarop is ‘ja’.

Voor de Kaapverdische Eilanden ben je verplicht een visum Kaapverdië aan te vragen. Maar meestal levert dat totaal geen problemen op. Je kunt een formulier ‘visum Kaapverdië’ downloaden bij de Visumdienst, maar je kunt ook een visum aanvragen op het moment van binnenkomst van het land. Uiteraard moet je paspoort geldig zijn.

visum kaapverdie

Boek je een reis bij een reisorganisatie dan is het meestal zo dat zij het visum Kaapverdië voor je regelen.

Ook dan geldt uiteraard dat je paspoort geldig moet zijn en het visum kost ongeveer €25,- per persoon en is voor de verblijfsduur van 30 dagen. Wil je langer blijven? Dat kan! Daarvoor moet je naar de plaatselijke politie alwaar je je paspoort, ticket en hotelreservering dient te overleggen.

Overigens is de munteenheid de Escudo. De openingstijden van de banken in Kaapverdië zijn van 8.00-15.00 uur. Je kunt er met je creditcard (VISA of Mastercard) geld opnemen en eventueel Traveler Cheques inwisselen.